A mai nap tanulságát valaki más fogalmazta meg a számomra:
  1. Ne érezd magad rosszul, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elmélyükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, amikor sötétben van az elméjük.
  2. Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.
  3. Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz: Vele van valami baj, nem Veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.
  4. Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani.
  5. Három megoldás van minnden problémára: elfogadni, változtatni vagy elengedni. Ha nem tudod elengedni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.
  6. Engedd, hogy az emberek megítéljenek, engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség, bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagy a gyűlölködőket gyűlölködni.
  7. Mindegy mennyire tanultnak, tehetségesnek, menőnek vagy gazdagnak hiszed magad. Az, ahogyan másokkal bánsz, végeredményében mindent elmond rólad. A becsületesség minden.
  8. Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.
  9. A csend a legnagyobb válasz annak, aki nem értékeli a szavaidat.
  10. Ha azt hiszd, minden valaki másnak a hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Majd, amikor minden belőled indul ki, akkor fogsz békére és örömre lelni.
  11. Ahol nincs tisztelet, ott szeretet sincs.
  12. A kapcsolatok sosem halnak természetes halált. Megöli őket az ego, az elutasítás és a hozzáállás.
Mind közül a 6-os, amelyik a legjobban leírja a mai nap tanulságát. Oltottnak lenni, vagy nem oltottnak lenni? Ez itt a kérdés. Szomorú látni, hogy még a személyes környezetemben is mennyire megosztottak az emberek a kérdést illetően. Mindenki ujjal mutogat a másikra. Mindenki előszeretettel hibáztatja a másik felet a kellemetlenségekért, amelyekkel nap mint nap szembe kell nézniük. De itt nem holni dacról, önkényességről van szó, hanem elvekről. Elvi kérdés az egész. Mi vagyunk a 21. század petőfisándorai. Állást foglalni egyik, vagy másik fél oldalán pedig még kockázatosabb, mint valaha. Ugyan ki akarna a 21. századi boszorkányüldözés tárgyává válni? Nesze neked szólás szabadság, amikor a saját blogomon sem merem kimondani, hogy ki vagyok. Ott vagyunk, ahonnan 1989-ben elindultak a szüleink. Sőt, még rosszabb! Kiben lehet megbízni Legalább a fejemben, a gondolataimban és a naplómban én én lehetek. Ott nem mondja meg senki, hogy mit szabad gondolni és mit nem. Ott lehet csak igazán szabad az ember. Csak lenne időm kiírni minden gondolatomat.

[learn_press_profile]

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük