Ma, a megszokott időben, leültem a gép elé azzal a szándékkal, hogy fordítani fogok. Szokásosan beléptem a Facebookra, hogy megnézzem hiányzom-e valakinek. Megakad a szemem az első felugró videón. Az NCT127 Jonnyjáról készült fancam volt az, amit a Kick it egyik élő adásáról készítettek.

Eleinte jó ötletnek bizonyult, hogy írjak erről egy bejegyzést, ha már a Pied Piper rovat első bejegyzése pont az NCT127 legfrissebb videóklippjéről szólt.

Tipikus én: beleástam magam az etimológiába… onnan eljutottam a következő kérdésekig:

  • mit jelent a fancam?
  • mikor és kik készítettek először fancam típusú videókat?
  • miért és milyen közösségi oldalakra tették ki ezeket a videókat?
  • hova jutott a fancam készítés szokása és kik készítik napjainkban a fancam-videókat a k-pop énekesek kapcsán

De még annak is utanéztem, hogy mikor jelent meg a Youtube, és hogyan változtatta meg mindannyiunk életét. Képes lettem volna egy társadalomkutatói dolgozatot írni csupán egy egyszerű kérdésből kiindulva.

Ilyenkor mindig eszembe jut a férjem első reakciója az első blogbejegyzési kísérletem láttán. „Tán regényt akarsz írni? Miért kell a címeket úgy felfújni, miért nem lehet az emberekkel normálisan beszélgetni?”

Nem, nem akarok regényt írni, és társadalomkutatói munkát sem akarok végezni.

A nap végére, kimerülten és reményvesztve álltam fel a géptől. Mint, aki vereséget szenvedett egy csatában. Pedig én csak Jonnyi videó kapcsán akartam volna mondani valamit.

Következtetés:

  1. Soha ne nyisd ki a Facebookot munka előtt. Csak elvonja a figyelmedet.
  2. Mindaddig, amíg ki nem tapasztalod a saját tartalomközlési stílusodat, addig koncentrálj azokra a tartalmakra, amelyek már meg vannak írva.
  3. Az otthoni munka legnagyobb ellensége az időbeosztás hiánya.

 

[learn_press_profile]

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük